VISSZA


Foglalás program leírás és használati útmutató


Leírás:

Vállalkozóként, ezt a programot vagy a program linkjét honlapján elhelyezve, interneten át kezelheti ügyfelei
időpont-foglalásait. Amennyiben a program linkje kerül elhelyezésre a honlapon, akkor a vállalkozó
egy telephelyen belül különböző szolgáltatásokra működtethet időpontfoglalást (1. ábra).
A több telephellyel, tevékenységi körrel rendelkező vállalkozó az admin felhasználói névvel regisztrálva
és belépve, minden tevékenységi körhöz külön kezelői hozzáférést és felhasználói felületet hozhat létre,
és elérhetőségi adatokat adhat meg (2. ábra). A felvett kezelő, belépése után módosíthatja a tevékenység
időbeosztását. Regisztrálás és belépés után a felhasználók a kiválasztott tevékenységnél, annak kezelője
által megadott, előreláthatóan szabad időpontok közül választhatnak.

A programot ajánljuk például Szépségszalonoknak, Fodrászatoknak, Kozmetikusoknak, Orvosi
magánrendelőknek, és egyéb széles ügyfélkörrel rendelkező szolgáltatóknak, ahol előzetes bejelentkezés
alapján fogadják az ügyfeleket. Beépíthető már meglévő honlapokba is, de megrendelhető egy új honlap
részeként is, ha valaki szeretné az Internet adta lehetőségeket kiaknázni vendégköre bővítésére.


Felhasználó:

A program használatához egy előzetes, egyszerű regisztráció szükséges. Belépés után a legördülő menüből
kiválasztható a megfelelő szolgáltatás, az OK gombra kattintva jelennek meg az ezen belül lefoglalható időpontok.
Az időpont kiválasztása mellett lehetőség van 200 karakteres megjegyzés írására is a szolgáltató felé.
A foglalásról a szolgáltató e-mailben vagy a honlap felületén keresztül értesül. A foglalás visszaigazolásáról,
elutasításáról/törléséről a kezelő visszaigazolást küld, a megadott e-mail címre. Ha nincs e-mail cím, az oldalra
belépve a FOGLALÁSAIM MEGTEKINTÉSE menüpontban értesülhet a változásokról, amihez belépés után férhet
hozzá. A lefoglalt időpont törlésére is lehetőség van, szintén az előbb említett menüpontban, az adott foglalás
melletti "foglalás törlése:" jelölőnégyzetet bejelölve, majd a KIJELÖLT FOGLALÁSOK TÖRLÉSE,
SZOLGÁLTATÓ TÁJÉKOZTATÁSA gombra kattintva. A kezelő erről e-mailben vagy a honlap felületén értesül.
A felhasználói adatok megváltoztatására a felhasználói név és jelszó helyes megadása után, a MÓDOSÍTÁS
gombra kattintva van lehetőség. A módosítás gomb egy már rögzített felhasználói név beírása és felismerése
után válik láthatóvá, ha a jelszó mezőre kattint.


Admin:

A program használatához szükséges egy admin néven történő regisztráció. Ezen adatokkal belépve az
ÚJ SZOLGÁLTATÁS FELVITELE, MÓDOSÍTÁSA oldalra visz a program. Itt felvehetőek a telephelyek és a
szolgáltatáshoz tartozó tevékenységi körök, és az ahhoz tartozó adatok megadhatóak.
Az "admin" itt adja meg a kezelők e-mail címeit, jelszavait is. Ez a rész nem takarja el a kezelői
jelszavakat, ezért elég egy helyen megadni, viszont diszkréten kezelendő. Ezen tevékenységi köröket
használók felhasználói neve minden esetben kezelo, a hozzá tartozó egyedi jelszavakat az admin,
szolgáltató osztja ki. Amennyiben e-mail cím is megadásra kerül, akkor a kezelő levélben is értesül a
beállításokról. A kezelő a honlap felületén keresztül is tájékozódhat a változásokról.


Kezelő:

Az admin rögzíti a tevékenységi köröket, és a kiosztott jelszóval együtt a tevékenységi körhöz tartozó
beállításokat, felvitel vagy módosítás végén az oldal elküldi a kezelő részére, amennyiben e-mail címet
is adott meg. A kezelo az admin által kapott egyedi jelszóval léphet be. Ezután a program kezelői
felületére kerül, ahol látható a "Telephely és a szolgáltatási tevékenység elérhetőségei:" rész.
Alatta található a BEÁLLÍTÁSOK menüpont, melyre kattintva az egyedi beállításokhoz juthat.
A megfelelő adatok megadása után, a helyes kezelői jelszót beírva, majd a BEÁLLÍTÁS gombra kattintva,
a módosítások érvénybe lépnek, és ettől kezdve az itt megadottak alapján tudnak a vendégek,
ügyfelek időpontokat foglalni az adott tevékenységi körhöz. Az ügyfelek foglalásairól e-mailben és/vagy
a honlapon értesülhet, a BEÁLLÍTÁSOK gomb alatt található FOGLALÁSOK: részben, ha már volt
legalább egy foglalás. Itt igazolhatók vissza a foglalások, melyre három lehetőség van:
- VISSZAIGAZOLÁS,
- ELUTASÍTÁS, NE LEGYEN FOGLALHATÓ
- TÖRLÉS, LEGYEN FOGLALHATÓ.
A program az e-maillel rendelkező felhasználóknak levelet küld, az e-maillel nem rendelkező
felhasználók pedig a honlapra belépve értesülnek a visszaigazolás módjáról.
A foglalási határidő leteltével a foglalások minden esetben TÖRÖLVE állapotra változnak,
ha a kezelő belép. A "törölt" foglalások a lejáratot követő 7. nap után véglegesen törlődnek.
A kezelői adatok módosítására az admin jogosult.




Diagramos ábrázolás a program- és a linkelhelyezés különbségéről:

1. ábra


2. ábra








HONLAPKÉSZÍTÉS SCROLL.HU

Temesvári László