HASZNÁLATI UTASÍTÁS
GYŰJTEMÉNYEK


VENDÉGEK ÉS KEZELŐK RÉSZÉRE


- Telepítés:
A program telepítésével és egyéb beállításokkal kapcsolatos információk a következő linken érhetők el.  Telepítési útmutató

- A program címe:
A program megadott címe a cim.txt fájlban módosítható pl. a Jegyzettőmb/Notepad segítségével.

- MENÜ:
A különböző menüpontok eléréséhez a "MENÜ" rész alatt található menüpontokra kell kattintani. A MENÜ almenüpontjai a + jelre kattintva nyílnak meg, ezen belül újabb menüpontok jöhetnek. A - jelre kattintva az almenüpont visszazárható, ekkor ismét a + jel látható.

- Menüpontok:
Egy menüpontra kattintva előjön a megfelelő képmegjelenítő rész. A megtekinteni kívánt kép itt választható ki a gördítősáv használatával és a képre kattintással. Alul egy vízszintes gördítősáv helyezkedik el, melybe egyszerre legfeljebb 100 kiskép töltődik be. A <<< és >>> gombokra kattintva százasával lapozható a képtár. A két jel közötti számokra kattintva az adott helyen lévő képhez lehet jutni. 1000 kép esetén a végén elhelyezkedők kiválasztásához legfeljebb kilencszer kell az >>> jelet választani. A kisképre kattintás után előjön feljebb egy nagyobb méretű változat, e felett található a visszamutató link a menübe, valamint az adott menüpont neve.

- Képmegjelenítő menü: (nagykép felső részén látható)
Keretnyomtatás, Képmentés, Szövegmentés pontok használata az aktuális nagyképre és leírására vonatkozik.

Itt a "Keretnyomtatás" a kép és a szöveg egy lapra történő nyomtatását segíti. Helyesen beállított és működő nyomtató esetén a menü választása után egy általános nyomtatási ablak jön elő, mely segít kiválasztani és beállítani a megfelelő nyomtatót és egyéb lehetőségeket, mint pl. az álló vagy fekvő elhelyezkedést. Célszerű a tulajdonság menüben a fekvő elrendezést választani, így utólag jobban látható a kinyomtatott kép melletti szövegrész.

A "Képmentés" funkció a nagykép fájlba mentésére szolgál. Az esetleg előjövő megnyitás ablakban lehet megadni, hogy megjelenítve vagy mentve legyen-e a fájl. A fájl mentése pont esetében egy újabb előjövő ablakban adhatja meg a mentés útvonalát, vagyis ahova menteni szeretné a képet.

A "Szövegmentés" hasonlóan működik a kép mentéséhez, a különbség abból adódik, hogy itt nem a képet, hanem a kép mellett található szöveget lehet elmenteni. A fájl neve is más lesz, mert hozzáíródik a "leirások_" rész és a kiterjesztése jpg helyett html lesz. Az itt egy keretből származó mentett jpg kép és html dokumentum visszatölthető az adatfelviteli résznél a jogosult kezelők által. Ha mentéskor a jpg- és html fájl neve változatlanul marad, akkor több kép és szöveg esetén is párosíthatóak név alapján.Ajánlott böngésző és felbontás: Firefox 3-tól, Internet Explorer 7-től 1024*768-as felbontásban

A programot írta: Temesvári László   SCROLL.HU

Készítés dátuma: 2008.

Termékszám:GYŰJTEMÉNYEK_DEMO
--